Skivakantie jongeren 16+ krokus 2019 te Mauterndorf, Oostenrijk. Haus Wendy: dicht bij de piste!

Jongerenskireis

Deze verblijfplaats, het dorp en het skigebied hebben we netjes uitgekozen als ideale stek voor onze jongeren 16+ reis. Het gezellige Mauterndorf wordt de uitvalsbasis voor een heerlijke skiweek in de skigebieden in de buurt: Großeck-Speiereck, Obertauern en Katschberg.

Dit is een jongerenreis ten top: de Guadal-formule waarbij we door de jaren heen rekening gehouden hebben met het idee wat jongeren als ideale skireis voor ogen hebben, hoe de jongeren 'hun skireis' willen beleven. Het Guadal-team staat jullie gedurende gans de week bij met raad en daad, niet storend, maar voldoende zodat de ganse week door iedereen op een verantwoorde, prettige wijze kan beleefd worden. De monitoren zorgen vrijblijvend voor activiteiten.

 

 

 

Haus Wendy :

"Heerlijk hostel, echt leuk voor vriendengroepen. In Mauterndorf, een schattige dorpje en alles binnen wandelbereik. Obertauern op 10 min!" 

Haus Wendy is een ruime groepsaccommodatie die zich uitstekend leent voor middelgrote groepen. Centraal gelegen in Mauterndorf aan de voet van de berg Grosseck-Speiereck. Deze gunstige locatie maakt dat er rechtstreeks vanuit het huis diverse activiteiten te ondernemen zijn.

Marc en Anika, de Nederlandse eigenaren, runnen dit huis met veel enthousiasme en in overleg zijn er veel extra mogelijkheden. Op de begane grond is er de bergruimte voor ski’s en de droogruimte voor (ski)schoenen. Er is een ruime eetzaal met een afsluitbaar deel voor bijvoorbeeld disco, karaoke of een andere groepsactiviteit. Daarnaast is er op de 2e verdieping ook nog een extra recreatieruimte, de tafeltennisruimte.

Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich de verschillende kamers. Alle kamers beschikken over een eigen douche. De kamers verschillen in grootte van 2 persoons tot 8 persoons.

Bij inschrijving kan je laten weten wie met jou meer reist zodat je samen met je vrienden in de kamer kan ligt.

De skipas geldt voor het gebied LungO. Dit is het skigebied Lungau met Obertauern erbij!

'Skigebied Obertauern'

Obertauern is een uniek en sneeuwzeker skigebied boven op de Tauernpas dat uitdagende eersteklas mogelijkheden biedt op 100 km pistes. Alle liften en pistes sluiten naadloos op elkaar aan en bovendien hebt u de mogelijkheid om in 2 richtingen rond te skiën.

De verschillende mogelijkheden van beginner tot ver gevorderde wintersporter brengen je een week vol intens winterplezier!   Na een dagje skiën is het tijd voor wat verpozing en de befaamde Edelweishütte is hierbij de ultieme trekpleister!

Wie fan is van avondskiën kan zowel op maandag als donderdag terecht op de piste aan de Edelweissbahn.

 

'Skigebied Lungau'

Het Lungau skigebied omvat 3 verschillende gebieden: Katschberg-Aineck, Grosseck-Speiereck en Fanningberg.

Alle gebieden zijn uitermate geschikt voor een week vol intens winterplezier! Alle 3 de gebieden gaan jullie dan ook onveilig gaan maken.

Katschberg: verrassend skigebied achter de Tauerntunnel

Katschberg is een verrassend skigebied, op een uurtje rijden van het veel bekendere Flachau. Toch valt het met de wachtrijen mee, enkele bottle-necks daargelaten.

Aineck en Tschaneck

Het skigebied verbindt de Aineck en de Tschaneck, twee bergen aan weerszijden van de Katschberghöhe. De 'A1'-afdaling vanaf het Aineck bergstation naar Sankt Margarethen im Lungau is een mooie brede dalafdaling van wel zes kilometer en bijna 1200 meter hoogteverschil! Parallel aan deze piste liggen meer bijzonder fraaie afdalingen.

De pistes op de Aineck zijn trouwens veel langer en avontuurlijker dan die op de Tschaneck. Die laatste kenmerkt zich door meerdere (kortere) pistes naast elkaar. Daar staat tegenover dat deze lekker breed zijn en perfect zijn om je carve-techniek bij te schaven. Verder bieden de accommodaties bij de Tschaneck (Katschberghöhe) een ski-in ski-out beleving. Veel accommodaties zijn voor de skisport gebouwd. Het gebied is verder zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Grosseck-Speiereck: skigebied vlakbij Haus Wendy

Grosseck Speiereck is een middelgroot skigebied op zo'n vijf kilometer van de Tauernautobahn A10. Ondanks dat de snelweg binnen handbereik ligt heb je het gevoel in een uithoek van Oostenrijk te zitten.

Met een grote hoeveelheid blauwe en rode pistes is het een ideaal familiegebied. Het is er niet druk, en de gondels in Sankt Michael im Lungau en Mauterndorf brengen je snel omhoog. Ook op de pistes is het rustig. De Panorama-abfahrt die over een prachtige bergkam loopt is een aanrader.

Het gebied heeft verder een half-pipe en een funpark en twee keer in de week is kun je avondskiën. Het gebied heeft enkele mooie off-piste afdalingen.

Fanningberg: perfecte skiberg voor families

Als er een geheimtip voor beginners en families bestaat dat nog niet overlopen is, dan is dat Fanningberg. Door de ligging ten zuiden van de Alpenhoofdkam kom je er nog weinig Nederlanders en Belgen tegen. Het skigebied bestaat uit één berg waarop glooiende pistes tussen de bomen omlaag slingeren.

Ideaal voor families

Het gebied is niet groot maar dat is voor families juist ideaal, je komt uiteindelijk altijd centraal bij het dalstation uit. Opvallend genoeg zijn er op dit glooiend terrein ook enkele pittige zwarte afdalingen, maar die zijn nooit erg lang.

 

Indeling pistes (250 km)